Rauhanadressi - Ukrainan sodan on loputtava

24.2.2022 Venäjä aloitti laittoman hyökkäyssodan Ukrainaan. Tämä ihmisoikeuksia rikkova sota on vaatinut lukemattomia ihmishenkiä, tuhonnut ainutlaatuista kulttuuria ja järkyttänyt Ukrainan luontoa.

Näin suuren asian edessä olo on helposti voimaton, mutta haluamme tehdä sen, minkä voimme. Meidän mielestämme Venäjän presidentti Vladimir Putin on yksiselitteisesti syyllinen Ukrainassa tänäkin päivänä tapahtuvaan verenvuodatukseen. Siksi keräämme allekirjoituksia hänelle osoitettuun kirjeeseen, jonka lähetämme Kremliin. Ukrainan sodan on loputtava.

Nyt riittää!

Toimitamme adressin alla olevan kirjeen kanssa Putinille.

Vladimir Vladimirovitš Putin,

Kirjoitamme sinulle, sillä jo yli vuoden olemme seuranneet epäuskoisen järkytyksen vallassa, kun sinä käyt laitonta hyökkäyssotaa naapurimaassasi. Jo yli vuoden olet surmannut ihmisiä luodein ja ohjuksin, täyttänyt joukkohautoja Ukrainan – ja Venäjän – kansalla. Riistänyt sadoiltatuhansilta tulevaisuuden ja antanut tilalle sodan epäinhimillisen arjen. 

Kirjoitamme sinulle, sillä jokainen näistä luodeista ja ohjuksista on sinun vastuullasi. Kuten on jokainen sodan silmittömälle väkivallalle menetetty henkikin. Venäjän presidenttinä ja asevoimien ylipäällikkönä sinä valtuutat jokaisen liipaisimen painalluksen. 

Me allekirjoittaneet vaadimme, että lopetat tämän järjettömyyden. Vaadimme, että lopetat verenvuodatuksen, vetäydyt Ukrainasta välittömästi ja aloitat rauhanneuvottelut. 

Siksi kirjoitamme sinulle – vielä ei ole liian myöhäistä nousta kaivamastasi kuopasta ja valita rauhan tietä.